Personeelsblad Banketletter

Personeelsblad

Personeelsblad Banketletter, Wim de GoeijOp 4 juli viel het eerste nummer van het personeelsblad Banketletter op de deurmat van de medewerkers van De Banketgroep. Leuk dat er in onze snel digitaliserende wereld nog steeds ruimte is voor een tastbaar blad op papier. Het geeft toch een andere beleving.

Personeelsblad Banketletter vanuit Human Resources

Vanuit de afdeling Human Resources van de Banketgroep (hoofdkantoor in Tilburg) kreeg ik het verzoek om te komen praten over de opzet van een personeels-/bedrijfsblad. Dat resulteerde in een aantal adviezen en een offerte voor een vaste prijs per uitgave. Nadat deze was goedgekeurd werd er een redactie samengesteld en een reële planning voor het eerste nummer gemaakt. De planning is zonder problemen gehaald, hoewel er natuurlijk wel het nodige gedaan moest worden voor het eerste nummer.

Naam bedenken en ontwerp maken

Gekozen werd voor een 12-pagina’s A4 personeelsblad. Het basisontwerp (de bladspiegel) is ook deze keer verzorgd door Ron Rutten van Logo Grafisch Ontwerp. Hij doet eveneens de opmaak van het blad. Het geheel ziet er weer aantrekkelijk uit. Na enig zoeken en overleggen kon hij aan de slag met de naam die ik voor dit blad bedacht heb. “Banketletter” is in dit geval een prima vlag om de lading (Banketgroep en een soort “letter” of brief) te dekken.

Interviews op locatie en fotografie

Voor het eerste nummer heb ik drie interviews op locatie uitgewerkt, inclusief fotografie. Goede foto’s zijn heel belangrijk bij een blad. De tevredenheid over het eindresultaat wordt absoluut positief beïnvloed als mensen mooi op de foto staan. Uiteraard geldt dat ook voor de teksten. Ik probeer altijd een portret van de mens in zijn of haar werkomgeving te maken, rekening houdend met de cultuur van het bedrijf en de dingen die er spelen. Daar zit veel in over de functie en het werk, maar ook een stukje privé. De bedoeling is dat de lezer de collega leert kennen en wellicht meer weet over wat de hoofdpersoon van het artikel bijdraagt aan het geheel.

Complete verzorging van personeelsblad Banketletter

De complete verzorging van personeelsblad Banketletter omvat nog veel meer. Bijvoorbeeld een artikel maken op basis van aangeleverd materiaal en tekst redigeren, maar wel met respect voor wat aangeleverd is. Het vinden en verwerken van een centraal was in dit geval ook belangrijk. Het personeelsblad was namelijk één van de directe uitwerkingen van het eerder dit jaar gepresenteerde beleid onder de noemer “Wij zijn de Banketgroep”. De nadrukkelijke focus op samenwerking is een dankbare basis voor communicatie via een fraai ogend, prettig lezend en goed informerend personeelsblad.

De opmaak van het complete blad, correctie-rondes, overleg, drukwerk verzorgen en tot slot ook de verzending in een doorzichtig folie, hoort ook bij de complete verzorging van personeelsblad Banketletter.

Ontzorgen van de redactie, kwaliteit leveren en continuïteit waarborgen

Inmiddels is het 25 jaar geleden dat ik het eerste personeelsblad uitbracht (voor MAT Afbouw) en in al die jaren, waarin ik tal van personeels- en bedrijfsbladen heb verzorgd, zijn de uitgangspunten hetzelfde gebleven: ontzorgen van de redactie, kwaliteit leveren én continuïteit waarborgen. Met elkaar een goed personeelsblad maken en zorgen dat dit niet slechts één of twee keer zo gebeurd, maar vele jaren.

De samenwerking met De Banketgroep is op basis van deze principes. Mede door de ruime ervaring en een soepel werkende redactie is het eerste nummer – dat altijd meer tijd en inspanning kost – succesvol en conform planning verschenen. De planning voor de komende nummers (4 per jaar) is gemaakt. De verwachting is dat de redactie zal groeien in haar taak, ik het bedrijf en de mensen beter zal leren kennen en personeelsblad Banketletter steeds meer voor en dóór de medewerkers zal gaan worden.


Interesse in een goed personeelsblad?

Bel mij (06 245 70 765) of stuur een e-mail en ik leg graag uit wat mogelijk is.

Ik kan dan ook voorbeelden laten zien en laten lezen, waaronder personeelsblad Banketletter. Via deze website is dat niet mogelijk, omdat het geen openbaar blad is.